Uit een gezin komen van een laag sociaaleconomische klasse is niet al te gemakkelijk. Om te kunnen studeren ben je al snel genoodzaakt om extra geld te lenen. Als moslim zit je dan in een dilemma, omdat er geen stabiele opties zijn om geld te lenen waar je geen riba over betaald. Aangezien de rentevoet bij DUO elk jaar veranderd, is dit geen duurzame oplossing. Vele studenten staan voor de keuze om te lenen met rente, om te werken en het studeren uit te stellen en sommige kunnen hierdoor zelfs helemaal niet studeren. Dat laatste was voor mij geen optie en ik was dan ook verheugd toen ik hoorde van het bestaan van een organisatie als iStudiefonds.

Ik ben op een erg aangename wijze omarmd en heb het gevoel gekregen dat de organisatie niet alleen bijdraagt m.b.t.  financiële steun, maar ook een algehele steun biedt omtrent mijn studie en alle zaken daaromheen. Van tijd tot tijd wordt er gevraagd naar mij studievoortgang en dit heeft mij altijd een gevoel van verantwoordelijkheid gegeven om mijn uiterste best te doen.

Al omvattend ben ik meer dan tevreden over de organisatie. Het zijn organisaties als deze die investeren in de toekomst van morgen. Daarom is iStudiefonds onmisbaar voor de gemeenschap in Nederland en zouden wij allen in iStudiefonds moeten investeren.