Mijn naam is Ibrahim en ik studeer Geneeskunde in Amsterdam. Als onderdeel van mijn studie moet ik een half jaar onderzoek doen in een veld wat ik interessant vind. Op een gegeven moment presteerde zich een kans om onderzoek te doen naar erfelijke hartziekten – een gebied van de geneeskunde die ik altijd erg interessant heb gevonden – aan een van de topuniversiteiten van de wereld in Chicago, Verenigde Staten. Hiervoor kreeg ik ook nog eens een aanzienlijke beurs van een andere organisatie, maar dit was helaas niet alles-dekkend. Ik besloot iStudiefonds te contacteren en hen te vragen om het laatste stukje financiële steun te bieden om deze droom werkelijkheid te kunnen maken.

De organisatie besloot mij te helpen, maar belangrijker voor mij was de manier waarop zij hun hulp gaven. Contact was erg laagdrempelig en het bestuur dacht heel erg met mij mee. Een van de vele voorbeelden die te noemen zijn, was het moment waarop ik een letter of financial support nodig had om aan te tonen dat ik over de financiële middelen beschikte om mijn tijd in de Verenigde Staten goed te kunnen doorkomen. Twee dagen nadat ik de organisatie had gevraagd om deze brief, zat deze brief in mijn mailbox en het was precies wat ik nodig had.

Kortom, deze organisatie heeft mij voorzien van de nodige hulp om een droom werkelijkheid te kunnen maken in een periode waarin ik de hulp erg hard nodig had. iStudiefonds is een prachtig voorbeeld van een organisatie die gepassioneerd is over het werk wat zij doen. Het bestuur steekt veel werk in het helpen van studenten die hulp nodig hebben, zonder iets terug te verwachten. Mijn dank voor de hulp die zij mij hebben geboden is groot.