Eind juni 2013 zou ik een brief ontvangen die een grote impact op mijn leven zou hebben. Al jaren wilde ik Geneeskunde studeren, maar ik was al 2 keer uitgeloot. Ik besloot dat jaar om het als Amsterdammer in Rotterdam te proberen. Ik kreeg het bericht dat ik was aangenomen voor de studie Geneeskunde aan het Erasmus MC! Pure vreugde en dankbaarheid ging​ er op dat moment door mij heen, alhamdoulilah.

Waar ik destijds echter niet bij heb stil gestaan is dat elke dag op en neer reizen vanuit Amsterdam naar Rotterdam wel erg veel tijd en energie kost. Zo was ik dagelijks 3/4 uur onderweg, waardoor ik op een gegeven moment mijn studie ging verwaarlozen. Hoe verder ik kwam, des te minder colleges en niet verplichte werkgroepen ik bijwoonde. Naast mijn studie, ​werkte ik ook in Rotterdam en had ik ook nog andere extra-curriculaire activiteiten die veelal in de avonduren plaatsvonden. Er was op een gegeven moment maar één optie in mijn ogen en dat was verhuizen naar Rotterdam. Alhamdoulilah heb ik redelijk snel een kamer kunnen vinden, maar zoals de meeste studenten wel zullen weten, brengt dit erg veel kosten met zich mee. Zo verdiende ik ongeveer 500 ​euro per maand, maar waren mijn uitgaven stukken hoger.

Alhamdoulilah heb ik altijd vastgehouden aan mijn islamitische normen en waarden en ben ik nooit in de verleiding gekomen om te lenen bij DUO. Wel was het zo dat ik financieel gezien in de problemen dreigde te geraken en mijn ouders mij financieel niet bij konden staan. Alhamdoulilah, alhamdoulilah zijn we in Nederland zo ver dat er een stichting is die studenten een rentevrije lening aanbieden. Moge Allah alle betrokkenen hiervoor belonen!​ Niet alleen werd mij op deze manier een lening aangeboden waardoor ik alles kon betalen, dit heeft ​mij daarnaast ook kunnen behoeden van riba, wat islamitisch gezien natuurlijk een grote zonde is. Dankzij dit geld kon ik in Rotterdam blijven wonen, hoefde ik niet extreem veel te werken om rond te komen en kon ik investeren in mijn eigen ontwikkeling. Zo was de drempel om naar colleges en werkgroepen te gaan stukken lager. Ik heb genoeg tijd gehad voor een bestuursjaar. Ook had ik hierdoor voldoende tijd (en geld) om me ook religieus te blijven ontwikkelen.

Mocht je als islamitische student in geldnood zitten, kan ik istudiefonds van harte aanraden. Geld maakt zeker niet gelukkig, maar het leven wel stukken makkelijker. Alhamdoulilah zijn wij dankzij Istudiefonds in staat om op een halal wijze ons leven een stuk gemakkelijker te maken. Zo kunnen we het maximale uit onszelf halen.